Se alla nyhetsbrev

Nyhetsbrev: Varför processutbildning? #33/2017

Varför processutbildning?

Hur utbildar Amphi? Vi säger ofta att vi arbetar i process, men vad betyder det, egentligen? Vi ställde några frågor till Lisa Malmberg som arbetat som utbildare på Amphi sedan 2011. 

Vad är den största skillnaden i hur Amphi utbildar, sen du började? 
– Vi arbetar ännu mer intersektionellt, och med kreativa metoder och upplevelsebaserat lärande. Innehållet och metoderna speglar varandra. När vi gör en utbildning om normkritik, behöver våra egna metoder också vara normkritiska.

– Nu träffar vi ofta våra deltagare flera gånger, i längre processutbildningar. Istället för att föreläsa leder vi deltagarna genom en utveckling. Detta för att vi helt enkelt märker att grupper behöver få tid att interagera, reflektera tillsammans och gå tillbaka till verksamheten för att landa i ny kunskap. 

Vad tror du är särskilt med Amphis utbildningar? 
– Att vi alltid möter en grupp där de är. Vi undersöker vilka förkunskaper och utmaningar som finns och utformar utbildningen därefter. Ofta ändrar vi upplägg under en utbildnings gång, för att vi märker att vår idé om vad deltagarna behövde kanske inte stämde helt från början.

– Sen tror jag också att det spelar roll att vi arbetar kollektivt internt med att ta fram utbildningsupplägg. Vi som utbildar är fast anställda och har olika spetskompetenser som kompletterar varandra. Det gör att våra utbildningar har ett uppdaterat innehåll och en genomtänkt dramaturgi. Vi fortsätter alltid granska och ställa frågor till varandra och våra egna metoder kring vad som funkar, vad som upprepar normer och vad som kan skapa ny förståelse. 

Vill du veta ännu mer om våra utbildningsupplägg, ring eller maila Lisa Malmberg: lisa.malmberg@amphi.se, 0736-483108 

Nya Machofabriken-filmer

Håll utkik! För nu gör vi nya versioner av filmerna till det omtyckta och välanvända materialet Machofabriken. 

Machofabriken är ett utbildningsmaterial med målsättningen att bryta kopplingen mellan maskulinitet och våld. 2011 lanserades det i sin första version. Nu ska materialet få en uppdatering både med nya filmer och remakes av gamla filmer.

MÄN., Unizon och Roks - mot mäns våld mot kvinnor, som står bakom Machofabriken har fått medel från Arvsfonden för att genomföra uppdateringen och utveckla utbildningsmaterialet. Amphi står för nyproduktionen av filmer. Just nu är vi mitt i processen att tillsammans med manusförfattare skriva nya och uppdatera tidigare manus. Det uppdaterade materialet planeras att lanseras under hösten 2019! 

Läs mer om Machofabriken genom att klicka här! 

Narges, ny medarbetare

Välkommen Narges Ravanbakhsh, ny utbildningsledare på Amphi sen början av april.

Vad är din bakgrund?
– I grunden är jag jurist och har främst arbetat med kvinnor och barn utsatta för våld i nära relation. Under min studietid började jag arbeta som volontär (och sedan som samordnare) på en kvinnojour i Malmö och bestämde mig tidigt för att fortsätta med de här frågorna. Jag valde att bli jurist för att jag ville hjälpa människor och därför blev arbetet på kvinnojour en naturlig utveckling för mig.  Idag arbetar jag ideellt som volontär på Sollentuna kvinnojours styrelse där jag verkar som sekreterare. 

– Jag har även arbetat i Surahammars kommun i Västmanland med att samordna och utveckla strategiska insatser i frågor gällande mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation. Utbildningsinsatser var en stor del av arbetsuppgifterna. Utöver frågor om våld i nära relation arbetade jag även strategiskt med att utveckla insatser för psykisk ohälsa.

– Min senaste anställning innan jag kom till Amphi var inom området för personer med funktionsnedsättningar. Jag verkade som juridiskt ombud för personer som sökte personlig assistans och representerade den enskilde i sökprocesser gentemot myndigheter men även i överklagandeprocesser i domstol. 

Vad ser du fram emot med arbetet på Amphi?
– Allt nytt och spännande man kommer att få lära sig! Jag ser fram emot att arbeta med mina nya kollegor och att få tillfälle att träffa nya människor. 

– Det kommer också att bli intressant att få följa med och delta i processer som leder till förändring, och vara med och bidra till att dessa förändringar sker. Jag är också glad att få arbeta på en arbetsplats vars arbetsuppgifter och koncept är för mig otroligt spännande och intressanta. 

Granska vithetsnormer

Konstnären och designern Mariana Alves Silva tipsar om hur en kan arbeta för att kritiskt granska vithetsnormer inom sin förening.

Filmen är en del av en dokumentation som vi sammanställt efter en utbildning för konstföreningar som vi processledde i februari tillsammans med Mariana. Utbildningen hade tema antirasism och inkludering och uppdragsgivare var Riksutstälningar och Sveriges konstföreningar.

Se Marianas tips genom att klicka här

Se hela filmen genom att klicka här 

Prenumerera + Arkiv

Vill du ha framtida nyhetsbrev skickade till dig? Vill du se gamla nyhetsbrev? Känner du någon som du vill tipsa om det här? Se alla brev (det här med) och skriv upp dig här
http://amphi.se/nyhetsbrev