Se alla nyhetsbrev

Nyhetsbrev: ▪ Normkritiska rutiner mot våld ▪ Lästips antirasism #37/2018

Frukostseminarium: Normkritiska rutiner mot våld?

Hur arbetar ni med att upptäcka, fråga och agera vid våld i nära relation? Alla som är utsatta för våld i nära relation har lagstadgad rätt till skydd och stöd. Forskning visar dock att stödet sällan är anpassat efter alla utsatta.

Frukostseminarium 19:e januari
Den 19:e januari kl 08:00 arrangerar Amphi ett frukostseminarium för att lyfta frågorna: Hur kan gemensamma rutiner ge ett likvärdigt stöd till alla? Kan normkritik vara ett verktyg för ett jämlikt utfall av insatser? 

Vem?
Frukostseminariet vänder sig framförallt till dig som arbetar inom kommun eller hälso- och sjukvård, men alla intresserade är välkomna!

Vill du veta mer? 
Läs mer om evenemanget i Facebook-eventet genom att klicka här.  

Kunskapsbrist bakom rasistisk reklam

– Det är ett upprepande av ett kolonialt arv, sa Amphis utbildare Denise Beniwa Johnson som förra veckan hjälpte SVT:s Aktuellt att analysera H&M:s rasistiska reklam.

Grundläggande kunskap saknas
– Det är grundläggande kunskap att förstå kopplingen mellan det här agerandet och historien, fortsatte Denise. Hon förklarade vikten av att se bilder som den i reklamen som en del av en större struktur. Genom att förändra små vardagliga handlingarna kan vi också förändra strukturen. 

Se hela klippet 
Klicka här för att se hela klippet från Denise medverkan i Aktuellt.

Antirasism och vithetsnormen – lästips! 

Behöver ni mer kunskap om antirasism och vithetsnormen? Vi har sammanställt en lista på enkla texter att läsa på arbetsplatsen. Kanske som en introduktion till en utbildningsinsats? 

Tips på litteratur (klicka på texten): 

Vill ni veta mer om hur ni kan arbeta antirasistiskt hos er? 
Kontakta Denise Beniwa Johnson på denise.johnson@amphi.se eller 070-954 89 07.

Vad gör vi på Amphi? 

Innan ledigheten påbörjade vi en dokumentation av Amphi-vardagen på instagram via instastories.

Vad händer på stories? 
På stories får du följa en medarbetare i taget. Det blir behind the scenes från filminspelningar och utbildningar samt mer insyn i vad som händer på kontoret. På stories får du också följa vad vi funderar över och vilka frågor vi brottas med just nu. 

Vill du följa med på vårt förändringsarbete? 
Klicka här för att följa oss på instagram. 

Prenumerera + Arkiv

Vill du ha framtida nyhetsbrev skickade till dig? Vill du se gamla nyhetsbrev? Känner du någon som du vill tipsa om det här? Se alla brev (det här med) och skriv upp dig här
http://amphi.se/nyhetsbrev