Se alla nyhetsbrev

Mars nyhetsbrev 2012 #8/2012

Premiär för nytt utbildningsmaterial och ny hemsida!

Som ni ser har nyhetsbrevet har ett nytt utseende. Det hänger ihop med lanseringen av vår nya hemsida. Det här nyhetsbrevet ägnar vi helt åt den kommande premiären för det nya utbildningsmaterialet Det finns stunder samt lanseringen av vår nya hemsida!

Lansering av en tydligare och mer spännande hemsida

I veckan lanserade vi vår alldeles nya hemsida! Hemsidan är tänkt att tydligare representera vad vi jobbar med och hur. På hemsidan kan du se smakprov ur alla våra filmproduktioner, få veta mer om vilka olika utbildningar vi erbjuder och läsa om hur vi tänker kring vårt interna arbete.

Besök gärna hemsidan på www.amphi.se

Se smakprov ur våra filmproduktioner på www.amphi.se/material

Läs om våra utbildningar på www.amphi.se/utbildning

Premiärvisning av "Det finns stunder"

Tillsammans med kunskapscentrum Dubbelt Utsatt har Amphi under 2011 arbetat med ett nytt utbildningsmaterial om kvinnor med funktionsnedsättning som utsätts för våld. Materialet har namnet "Det finns stunder" och består av fem kortfilmer med tillhörande övningar. "Det finns stunder" riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete möter kvinnor med funktionsnedsättningar. 

Den 28 mars premiärvisas filmerna och materialet på ett fullsatt Grand i Stockholm! Vår förhoppning är att materialet ska spridas till kommuner och landsting runt om i landet och användas för att utbilda personal som möter människor med funktionsnedsättningar i sitt arbete.

Frukostseminarium i riksdagen

Samma dag som premiärvisningen anordnas också ett frukostseminarium i Sveriges riksdag för att uppmärksamma frågan om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning. Seminariet bjuder på politiska samtal och nulägesanalyser. I fokus för diskussionen står frågan om denna grupps osynliggörande och hur det kan förändras. Det finns fortfarande några platser kvar, så passa på att anmäla er!

Program:

8.00 Seminariet öppnas av Carina Hägg (s)
8.05 Vad vet vi och vad görs idag? Amphi produktion berättar.
8.15 Varför ett utbildningsmaterial med fokus på kvinnor med funktionsnedsättning? Kerstin Kristensen, Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt visar filmer och berättar.
8.30 Panelsamtal med riksdagsledamöter från Moderaterna och Socialdemokraterna samt Sven-Erik Alhem, ordförande Brottsofferjourernas Riksförbund.

När och var:

Onsdag den 28 mars kl 08.00-09.00. Mittpolen, Riksgatan 2.

Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Arrangör: Carina Hägg (s) COEs nätverk av parlamentariker mot våld mot kvinnor och Marietta de Pourbaix-Lundin riksdagsledamot (m) och Delegationsledare till Europarådet. Arrangemanget sker i samarbete med Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt och Amphi Produktion.

Anmälan: Maila till registrering@amphi.se

För frågor kontakta:
Lisa Malmberg, 0736-48 31 08
Karolin Kalle Röcklinger, 0706-30 35 73

Utbildning i och beställning av "Det finns stunder"

Utbildningsmaterialet "Det finns stunder" distribueras av oss på Amphi och kostar 750 kr exkl. moms. Beställer man tre material eller fler så är priset 450 kr/material. För att beställa materialet, gå in på Amphis hemsida och fyll i beställningsformuläret under Film och material, Det finns stunder. www.amphi.se/material/det-finns-stunder

Vi tillhandahåller också utbildning utifrån utbildningsmaterialet. Vår utbildning ger såväl ökad kunskap som konkreta verktyg för att arbeta med bemötande, rutiner och att våga fråga.

Vi kan också erbjuda handledning för dig som vill utbilda i frågan på egen hand. Målet efter handledningen är att deltagarna på egen hand ska kunna fortsätta arbetet med utbildningsmaterialet i sina arbetsgrupper för att på så sätt skapa ett långsiktigt arbete med frågan. 

Kontakta Peter Yxner på Amphi för frågor, prisuppgifter och tillgänglighet. Du når Peter på peter.yxner@amphi.se eller 0706-412385.

Prenumerera + Arkiv

Vill du ha framtida nyhetsbrev skickade till dig? Vill du se gamla nyhetsbrev? Känner du någon som du vill tipsa om det här? Se alla brev (det här med) och skriv upp dig här
http://amphi.se/nyhetsbrev