Se alla nyhetsbrev

Februari nyhetsbrev #12/2013

Om nya projekt, utbildningar och fest!

Amphis första nyhetsbrev för året handlar om nya spännande projekt och utbildningar. Vi berättar om lanseringen av Det finns stunder i Köpenhamn och om Amphis stundande fotbollsfest! 

Detta händer på Amphi!

Nytt projekt om värdegrund i fotbollen

För oss på Amphi började året med att starta upp ett nytt projekt på uppdrag av AIK. Syftet med projektet är att verka för en fotbollsvärld där alla kan känna sig inkluderade oavsett etnicitet, kön, sexualitet, funktionalitet, könsidentitet, ålder, social bakgrund, religion eller annan trosuppfattning. Amphis uppdrag är att ta fram en modell och ett material för arbete med värdegrundsfrågor för unga i åldern 4-19 år som spelar fotboll. Materialet kommer att innehålla film och övningar som ska kunna användas under fotbollsträningarna. Projektet är på två år och finansieras av medel från Allmänna Arvsfonden. 

Utbildning om unga, våld och maskulinitet

Under året hålls en nationell utbildningsserie om unga, maskulinitet och våld på uppdrag av regeringen.  Arrangörer för utbildningen är Ungdomsstyrelsen tillsammans med oss på Amphi, Män för Jämställdhet och Linköpings Universitet. Kursen är på nio dagar fördelat på tre olika tillfällen och efter genomgången kurs har deltagarna möjlighet att examinera 7,5 högskolepoäng. Experter inom maskulinitetsforskning, kriminologi, psykologi och sexualupplysning kommer att föreläsa och vi från Amphi fungerar som processledare. Läs mer: http://www.ungdomsstyrelsen.se/maskulinitet

Amphi visar Det finns stunder i Köpenhamn

Efter lyckade lanseringar av utbildningsmaterialet Det finns stunder i Stockholm och Malmö så tar vi nu Det finns stunder till Köpenhamn. Det är Dialog mot våld och LOKK som bjuder in Amphi för att presentera Det finns stunder för personer inom verksamheter som möter problemet våld mot kvinnor med funktionsnedsättning. Vi ser fram emot seminariedagen och återkommer med en rapport från Köpenhamn i nästa nyhetsbrev. Seminariedagen i Köpenhamn är en del av Amphis arbete inom Inclusive Europe, ett projekt som drivs av Arbetsmiljöforum. 

Amphi firar in våren med en fest!

Den 15 mars bjuder Amphi till fest i våra lokaler i Västberga! Vi vill fira våren och starten på det nya projektet tillsammans med AIK ihop med vänner och kollegor. Vi bjussar på (vego)korv att äta för den hungriga och ett dansgolv för den danssugna. Till baren behövs kontanter i små valörer! Glöm inte att OSA till fotbollsfesten@amphi.se senast den 8 mars. 

 

Prenumerera + Arkiv

Vill du ha framtida nyhetsbrev skickade till dig? Vill du se gamla nyhetsbrev? Känner du någon som du vill tipsa om det här? Se alla brev (det här med) och skriv upp dig här
http://amphi.se/nyhetsbrev