Se alla nyhetsbrev

Fest i december, frukostmöte i januari och nya medarbetare! #14/2013

Välkommen på fest 13/12!

Nu när hösten och snart vintern (!) sänker sig över Stockholm och vårt kontor tycker vi att det är på sin plats med ett kalajs. Både för att fira att vi blivit fler men också för att slask och mörker bäst bemöts med god mat och trevliga människor.

Vi bjuder in till vinterfest för alla er som vi hänger och samarbetar med i stort och smått, samarbetspartners, vänner och uppdragsgivare.

Vi bjuder på mat, dryck, ljusslingor, musik, häng, diskussioner och kanske också lite dans. Vi öppnar vår kontorsdörr på Luciaeftermiddagen 13/12, 16.30 och stänger den någon gång när den sista gästen gått hem.

O.S.A. till info@amphi.se, eller vår facebooksida.

Välkomna!

Välkommen på frukostmöte 21/1, för kvinnofridssamordnare och jämställdhetsstrateger

Den 21 januari är det dags för nästa frukostmöte hos Amphi

I höstas bjöd Amphi in kvinnofridssamordnare och jämställdhetsstrateger för ett frukostmöte. Bakgrunden till mötet var arbetet med Det finns stunder som är ett utbildningsmaterial om kvinnor med funktionsnedsättning utsatta för våld. Under året har vi genomfört 30 utbildningstillfällen i flera av Sveriges kommuner, från Umeå till Malmö och utbildat drygt 1000 personer. Vi har mött personalgrupper med stort engagemang och vilja att bättre se och agera vid misstanke om våldsutsatthet.
Syftet med mötet var att:
-Dela med oss av kunskap och goda exempel från vårt arbete med Det finns stunder
-Skapa ett erfarenhetsutbyte mellan personer som arbetar med våld i nära relationer
-Vara en plattform för att diskutera gemensamma utmaningar och möjligheter

Och sist men inte minst, äta en god frukost tillsammans!

Det blev en mycket givande diskussion där personer från olika kommuner berättade om sitt arbete och vi tittade även på två av filmerna och gjorde några övningar från materialet.

Frukostmötet upplevdes som värdefullt av deltagarna och oss och vi bjuder därför in till ett nytt möte den 21 januari kl. 8.30 - 10.30

Vänligen kontakta Lisa Malmberg senast den 15 januari 2014 om du vill delta på nästa frukostmöte.
lisa.malmberg@amphi.se; 0736-483108

Välkomna!

Gnesta satsar på utbildning om våld i nära relationer

I höst utbildar vi på Amphi alla verksamheter inom socialförvaltningen i Gnesta kommun. Syftet med utbildningarna är att öka kunskapen om våld i nära relationer för att öka personalens möjligheter att se, fråga och agera vid misstanke om våldsutsatthet. Vi träffar varje verksamhet två utbildningsdagar utspridda under hösten. Det är en stor framgångsfaktor att Gnesta utbildar hela socialförvaltningen. Sandra Bornlinder är samordnare för arbetet med våld i nära relationer i Gnesta. Hon berättar varför de valt att satsa på utbildning: "Som en del i Gnesta kommuns jämställdhetsarbete och i samband med utvecklandet av arbetet mot våld i nära relationer har socialförvaltningen valt att ha en utbildningssatsning för alla verksamheter inom förvaltningen, för chefer, handläggare och personal, så att det ska finnas en gemensam kunskapsgrund för våld i nära relationer, för upptäckt av våldsutsatthet och för stöd och hjälp till våldsutsatta.

Nya medarbetare: Lotta Björkman, Cecilia Lorentzon och Adele Edling!

Denna höst har Lotta utbildat halva Gnesta och samtidigt utvecklat nya utbildningsprojekt. Adele och Cecilia har främst arbetat med Arvsfondsprojektet Fotboll För Alla.
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av dem.

 

Lotta Björkman

Fascinationen över att se andra människor lära och utvecklas har alltid drivit Lotta till att på olika sätt arbeta med pedagogik. Lotta är utbildad teaterpedagog och gymnasielärare i drama och samhällskunskap och har de senaste 13 åren arbetat som lärare på gymnasiet och som teaterpedagog i fritidsverksamhet. Lottas fokus inom det dramapedagogiska fältet är ledarskap, forumteatermetodik och kreativitetsutveckling. Lotta har utöver engagemanget för lärande en passion för demokratisering och likabehandling. Hon är en av dem som varit med och utvecklat den normkritiska pedagogiken, något hon beskriver i antologin Normkritisk pedagogik - makt, lärande och strategier för förändring (2010). De senaste sju åren har hon utöver sitt arbete som lärare utbildat utbildningspersonal om normkritik och även skrivit normkritiskt metodmaterial. På Amphi arbetar hon med att utbilda och utveckla metoder och utbildningskoncept.
lotta.bjorkman@amphi.se  0739-645179

Cecilia Lorentzon

Stillbildsfotograf i grunden, med filmutbildning från Kulturama och BFA i Fine Art photography från  School of Visual Arts i New York. Har arbetat  kommersiellt och ideellt med film- och videoproduktion, dokumentärfilm och TV. Älskar att göra film som medverkar till positiva förändringar.
På Amphi är hon produktionsledare/kommunikatör och arbetar med alla filmprojekt.
cecilia.lorentzon@amphi.se 076-08 94 161

 

Adele Edling

Konstfilm på gymnasiet ledde till ett starkt filmintresse för Adele som efter en kortfilmskurs i Paris, X antal sommarjobb på Norske Filmskolen samt en mediautbildning på Högskolan i Dalarna, resulterade i producerandet av några kortfilmer och två webbserier.  Adele har sedan 5 år också jobbat kontinuerligt med tv-redigering, film och casting samt varit dramaturgilärare på Mediagymnasiet i Nacka. Adele har även regisserat reklamfilm och utvecklat TvProjekt. En kortfilm inspelad i Varberg har precis blivit klar men annars vistas hon mestadels i Sthlm och på Amphi jobbar hon med Fotboll för alla.
adele.edling@amphi.se  070-741 81 30

Prenumerera + Arkiv

Vill du ha framtida nyhetsbrev skickade till dig? Vill du se gamla nyhetsbrev? Känner du någon som du vill tipsa om det här? Se alla brev (det här med) och skriv upp dig här
http://amphi.se/nyhetsbrev