Se alla nyhetsbrev

Nyhetsbrev Augusti #19/2014

Vi flyttar till Hornstull

Efter fyra år i Västberga industriområde kände vi att det var dags för ett miljöombyte. Ni som besökt vårt gamla kontor vet att det var lätt att gå vilse på vägen – nu hoppas vi att det ska bli lättare att hitta oss.
 
Vår nya besöksadress är Långholmsgatan 21. Kom gärna och hälsa på!

Fotboll för alla i Almedalen

I juli åkte Amphi till soliga Visby för att delta i Almedalsveckan. Förutom att gå på intressanta föredrag samt träffa vänner och uppdragsgivare så var vi framförallt där för att medverka i ett seminarium om Fotboll för alla.
 
Sofia B. Karlsson och Camilo Laserna från AIK berättade om projektet utifrån deras perspektiv och om hur AIK arbetar för att skapa en mer inkluderande fotboll. Lotta Björkman och Lisa Malmberg från Amphi pratade om det normkritiska metodmaterialet för fotbollstränare – hur de jobbat med att ta fram det, hur samarbetet med fotbollstränare har sett ut samt hur materialet har utvecklats under processens gång.
 
Publiken fick se två av de fem filmerna och efteråt ledde Sofia B. Karlsson ett panelsamtal på temat ”vikten av att jobba med inkludering i förbund och klubbar”.
 
Missade du seminariet? Det gör ingenting, för allting filmades! Klicka här för att se inspelningen.

Amphi utbildar behandlingsassistenter

Under hösten gör Amphi en utbildningsinsats tillsammans med Statens institutionsstyrelse (SiS). SiS bedriver individuellt anpassad tvångsvård samt behandlar ungdomar med psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. Uppdraget som Amphi har fått innebär att utbilda behandlingsassistenter på LVU- (lagen om vård av unga) och LVM-hem (lagen om vård av missbrukare) i att hålla samtalsgrupper med ett normkritiskt perspektiv på tema våld och relationer.
 
Målet med utbildningarna är att deltagarna senare själva ska kunna hålla någon typ av samtalsgrupp på sina arbetsplatser. Vi på Amphi kommer att hålla i den största delen av utbildningen genom att bidra med kunskapsinnehåll gällande våld, grupprocesser, gruppmetodik och normkritik men det kommer även finnas externa föreläsare som kommer prata om specifika ämnesområden. Pelle Ullholm och Hedvig Nathorst-Böös från RFSU kommer prata om metoder för samtal om relationer och sexualitet, medan Lena Berg, kurator och fil. dr i sociologi ska prata om metoder för samtal om våld.
 
Vill du veta mer om våra utbildningar? Följ oss på vår Facebook-sida för regelbundna uppdateringar om vårt arbete eller kontakta oss på info (at) amphi . se.

Hallå där, Emilia Åkesson - vår nya kollega

Vad är din bakgrund?
 
Sedan tolv år tillbaka har jag på olika sätt arbetat med mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. De senaste fem åren har jag varit anställd på Nationellt centrum för kvinnofrid vid Uppsala universitet, som utbildare. Mitt arbete där har bland annat inneburit att utveckla och leda föreläsningar, utbildningar och universitetskurser med syfte att skapa förståelse för och sprida kunskap om exempelvis mäns våld mot kvinnor, intersektionalitet och våld och våld i nära relationer där hbtq-personer ingår. Jag är utbildad lärare i svenska och historia mot grundskolans senare år och gymnasiet. Jag har även läst genusvetenskap och har en masterexamen från det internationella programmet  "Intersektionell genusvetenskap som förändringsarbete" vid Linköpings universitet. Jag också är medlem i konstgruppen Ful och har det senaste året varit aktiv i arbetet med den anti-nationalistiska kabarén Europa Europa. 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?   
 
Jag ser fram emot att bidra till, och vara en del av det viktiga förändringsarbete som Amphi utför, att arbeta kreativt med utbildning ur ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv, att utveckla utbildningsmaterial och att processleda utbildningar. Framförallt ser jag fram emot att få göra detta i samarbete med mina nya kollegor. Det känns lyxigt att få vara en del av en arbetsgrupp där det finns så mycket viktig och intressant kompentens och erfarenhet som det finns på Amphi.

Emilia arbetar på Amphi från och med september. Varmt välkommen, säger vi!

Amphi tipsar...

  • ...om frukostmöte på vårt nya kontor den 4/9 kl 8.30-10. Vi bjuder in alla som på något sätt möter frågor om våld i nära relationer i sitt arbete. Vi träffas, diskuterar och utbyter kunskap med varandra. Dessutom äter vi en riktigt god frukost! Du som har Facebook får gärna läsa mer och anmäla dig här.
  • ...om att Lisa Malmberg från Amphi har blivit intervjuad av Stockholms stad gällande vårt arbete med socialtjänsten och utbildningar i våld i nära relation. i Stockholms stads ”på tal om Stockholm". Lyssna här

Prenumerera + Arkiv

Vill du ha framtida nyhetsbrev skickade till dig? Vill du se gamla nyhetsbrev? Känner du någon som du vill tipsa om det här? Se alla brev (det här med) och skriv upp dig här
http://amphi.se/nyhetsbrev