Leda arbete om våld

Leder du strategiskt utvecklingsarbete kring våld i nära relation eller hedersrelaterat våld och förtryck i kommun? Vill du känna dig tryggare i att leda kvalitativa processer i ditt arbete? Då kan denna kurs ge dig fördjupad kunskap, praktiska verktyg och erfarenhetsutbyte.

Leda arbete om våld är en fördjupningskurs om hur du som samordnare kan leda processer kring våld i nära relationer på ett sätt som främjar delaktighet och höjer kvaliteten i arbetet. Det kan handla om att sätta mål för det strategiska arbetet, ta fram rutiner för personalgrupper, utbilda personal och analysera utbudet av insatsen inom kommunen.

PRAKTISK INFO

Ort: Digitalt
Kostnad: 10.950 kr ex. moms
Anmälan: Senast 30 september

 • DATUM OCH TIDER
  • • Utbildningsdagar: 19/10, 18/11 & 16/12, kl 10.00-16.00
   • Handledningstillfällen enl. ök.

  Anmäl dig till kursen

  Är du nyfiken på kursen, men upptagen denna gång? Om datumen inte passar så kan du göra en intresseanmälan via knappen här nedan, så kontaktar vi dig i god tid inför nästa kurstillfälle.

  Gör en intresseanmälan

  KURSENS INNEHÅLL

  Under kursens tre utbildningsdagar kommer vi att fokusera på fördjupning och kompetenshöjning. Däremellan träffas vi vid två tillfällen i mindre grupper för handledning där fokus ligger på egna konkreta utmaningar i arbetet. Handledningen sker på distans och leds av Amphi. 

  I kursen ger vi kunskap om hur intersektionella perspektiv, kreativa och interaktiva metoder och struktur som bygger på principer om upplevelsebaserad lärande kan öka kvaliteten på de processer du leder. Under kursen ges också möjlighet att reflektera med andra kring kring utmaningar och möjligheter i din roll samt bemötande och förebyggande av motstånd i processer eller utbildningar. Genomgående under kursen används metoder för processledning som du sedan själv kan använda dig av i ditt arbete.

  KURSLEDARE

  Lisa Malmberg  &  Narges Ravanbakhsh

  Porträtt på Lisa Malmberg

  Porträtt på Narges Ravanbakhsh

   

   

   

   

   

   

   

  Lisa Malmberg är handledare, processledare och utbildare på Amphi produktion och är specialiserad inom norm- och maktkritisk pedagogik, utbildningsmetodik och kunskapsfältet våld i nära relationer. Hon har sedan drygt 10 år tillbaka arbetat med att leda utbildning och processer kring våld i nära relationer inom en mängd olika verksamheter. Lisa är genus- och statsvetare i grunden och läser parallellt med jobbet till socionom på Ersta Sköndal högskola.

  Narges Ravanbakhsh är processledare och utbildare på Amphi och är specialiserad inom våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Narges utbildar om våld med ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv. Narges är jurist i grunden och har arbetat med frågor om våld i nära relationer i 15 år. Hon har arbetat inom kvinnojoursrörelsen, som relationsvåldssamordnare samt varit juridiskt ombud på assistansbolag.