maj 24, 2019

Lansering av nya Machofabriken

Nu lanseras äntligen nya versionen av metodmaterialet Machofabriken, som nu är uppdaterat med filmer som fokuserar på bland annat samtycke, sexuella trakasserier, porr och ungas utsatthet online.

Under den här omgången av projektsamarbetet har Amphi ansvarat för manus och filmproduktion, något som resulterat i tio nya filmer. Eftersom uppdraget i första hand handlat om en uppdatering, har utmaningen varit att hålla kvar vid det som fungerat bra i det tidigare materialet och konceptet med lådan, men att samtidigt låta nya perspektiv ta plats i berättelserna.

Vi tror att vi på Amphi kommer ha stor användning av filmerna i de utbildningar där skolväsendet är i fokus, särskilt i grupper som möter unga personer i sina verksamheter. Filmerna kommer då fungera som ett verktyg för att visa på alternativa sätt att prata med unga om normer, men också finnas som stödmaterial för hur personal och andra ledare kan förebygga våld.

Machofabriken lanseras den 23 maj i Stockholm, men fler premiärvisningar äger även rum på andra orter resten av månaden.

DATUM OCH ORTER:
23/5: Stockholm på Bio Rio, kl.17:00-20:00
27/5: Göteborg på Litteraturhuset, kl.17:00-20:00
27/5: Linköping på Lagerbladet, kl.17:30-19:30
28/5: Malmö, Moriska Paviljongen, kl.18:00-23:00

Anmälan är obligatorisk, anmäl dig genom att klicka på respektive stad!
Vill du veta mer om metodmaterialet? Mejla Denise Beniwa Johnson, denise.johnson@amphi.se
Vill du veta mer om Machofabriken? Mejla MÄN:s projektledare Adam Wassrin, adam.wassrin@mfj.se.