oktober 13, 2021

Normer i former

Visuell berättande är en av grundpelarna i det Amphi gör. Vi lägger stor vikt vid att färger, former och rörlig bild bottnar i maktkritiska, intersektionella och normbreddande perspektiv på visuell kommunikation. För oss spelar det roll vad vi ser och varför, hur det skapats, vem som skapat det, vad som integestaltas och varför.

Efter sommarledigheten höll Benedetta Crippa, formgivare på Amphi, en intern workshop om visuell kommunikation för vårt interna och externa arbete. Det var ett kreativt pass där vi jobbade utifrån en rad reflekterande frågeställningar. Frågorna fick bland annat fart på en gemensam diskussion om hur våra projektledare vill inkorporera visuellt berättande i fler delar i projekt och uppdrag. Genom övningar och samtal kom vi närmare hur Amphi på ett tydligare sätt kan omsätta maktkritisk teori genom visuell kommunikation. Så med lite mer luft under vingarna kommer Amphis vinter och vår fyllas med mer fiffig form och visuellt berättande. Missa inte det!

Älskar du form och visuellt berättande lika mycket som oss? Kom över på en fika på vårt kontor i Hornstull och snacka form, eller hör av dig direkt till Benedetta, info@studiobenedettacrippa.com, så berättar hon mer om vårt sätt att jobbar med maktkritiskt, visuellt berättande.