december 21, 2020

Webbstöd får liv i luckan

Vi har fått en rejäl energikick av att hitta sätt att skaka liv i alla de webbstöd och webbutbildningar som vi tagit fram under vinterhalvåret. I några webbstöd har vi exempelvis inkluderat kortare filmsnuttar med personer som berättar om utbildningsmaterialet, på ett motiverande och pedagogiskt sätt. Det har gjorts medvetet för att användaren ska få en känsla av att bli guidad genom webbutbildningen, av en ”riktig” person.

Under vintern producerade vi en webbutbildning där vi fick möjlighet att samarbeta med Hanna Wallensteen (på bilden), legitimerad psykolog som intresserat sig för hur rasism psykiskt påverkar de av oss som utsätts för rasism. Samarbetet handlade om att spela in både en introduktionsvideo där Hanna välkomnar användaren till webbutbildningen och sätter ramen för innehållet, samt en outro-video där Hanna avrundar webbutbildningen och ger tankar framåt.

Håll utkik framöver för att få ta del av våra olika webbstöd!

Vill du veta mer om hur Amphi arbetar med webbutbildning som pedagogiskt stöd? Söker du kunskap om rasism och förebyggande arbete? Mejla Denise på denise.johnson@amphi.se, eller ring henne på 070 954 89 07 så berättar hon mer!