Webbutbildning med berättelser i centrum

Våra unika webbutbildningar ger yrkesverksamma kunskap och verktyg för att omsätta social hållbarhet i praktiken.

Med hjälp av berättelser, interaktiva moment och konkret vägledning kopplas innehållet till verkliga situationer. Utbildningarna är framtagna av ämneskunniga team och fokuserar på teman som våldsförebyggande arbete, likvärdigt bemötande och barns rättigheter.

Vi erbjuder både korta och längre kurser som kan anpassas efter er organisations behov – i både innehåll och form.

Våra webbutbildningar är alltid

Kvalitetssäkrade med sakkunniga och målgruppen

Vi samarbetar med ditt team för att ta fram innehåll av hög kvalitet som speglar din målgrupp. Du får stöd av vår unika kompetens inom intersektionella perspektiv och social hållbarhet. Alla våra utbildningar bygger på verkliga fall och är kvalitetssäkrade av ämnesexperter.

Förankrade i kunskap och verklighetsnära berättelser

Våra webbutbildningar använder kraften i berättelser för att stärka er komptens samtidigt som de tar hänsyn till olika sätt att lära. Vi arbetar med upplevelser för att skapa en koppling till det som lärs ut. Relaterbara berättelser skapar varaktiga minnen och inspirerar till förändring.

Väldesignade och tillgängliga

Vi lägger stor vikt vid hur våra utbildningar ser ut, känns och fungerar. Deltagarna klickar sig fram och upplever utbildningen i sin egen takt i en mycket interaktiv miljö. Du får fantastiska illustrationer och videoinnehåll,
 allt designat för att vara tillgängligt och engagerande.

Vår katalog

Våld mot barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar

”Våld mot barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar” är en webbaserad grupputbildning för yrkesverksamma som möter målgruppen i sitt arbete. Genom ljudberättelser, faktainnehåll och reflektionsfrågor skapar utbildningen en grund för kollegiala samtal om hur professionella kan samtala och agera vid indikationer på våldsutsattbet bland barn och unga. Utbildningen är utformad för att genomföras i grupp på arbetsplatsen.

Läs mer

För: Personal som möter barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar

Längd: Cirka 45 min

Genomförs i grupp på arbetsplatsen

Om våld mot barn och unga

Webbutbildning om våld mot barn och unga är en webbaserad kurs för yrkesverksamma som möter barn och unga. Genom fakta, berättelser och reflektion ger utbildningen en gedigen grundkunskap om våldets olika former. Den ger vägledning i det professionella ansvaret att förebygga och motverka det.

Läs mer

För: Personal som möter barn och unga

Längd: 45–60 min

Genomförs individuellt på dator, iPad eller telefon.

Trygga tillsammans – digitalt lektionsmaterial om våldsutsatthet

Trygga tillsammans är ett digitalt lektionsmaterial för anpassade gymnasier om våld i nära relationer och hedersrelaterat förtryck. Syftet är att öka elevernas kunskap och förmåga att identifiera och kommunicera om våldsutsatthet.

Läs mer

För: Personal och elever på anpassade gymnasium

Längd: 45–60 min

Genomförs i klassrum med elever

Vera – om vårdens anmälningsplikt när barn far illa

”Vera” är en webbaserad utbildning om barn som far illa för personal inom hälso- och sjukvården och tandvården. Utbildningen ger en gedigen kunskap om barns rättigheter och hälso- och sjukvårdens och tandvårdens ansvar att agera vid indikationer på våldsutsatthet. 

För: Personal inom hälso- och sjukvård och tandvården

Längd: Totalt cirka 2 studietimmar

Genomförs individuellt på dator, iPad eller telefon och i grupp på arbetsplatsen

Läs mer

Det finns stunder – om våld mot kvinnor mer funktionsnedsättningar

”Det finns stunder” är en webbaserad utbildning om våld mot kvinnor med funktionsnedsättningar. Utbildningen är till för dig som möter patienter och brukare som utsätts för våld och samtidigt lever med en funktionsnedsättning. Syftet är att stärka kunskapen och kompetens för att ge rätt stöd, vård och bemötande till målgruppen. 

 

För:

Längd:

Genomförs

Läs mer

Rebecca – om hedersrelaterat våld och förtryck

Rebecca är ett webbaserad utbildningsprogram om hedersrelaterat våld och förtryck för personal inom hälso- och sjukvården och tandvården. Utbildningen ger en gedigen kunskap om vad hedersrelaterat våld är och hur du som anställd kan och ska agera vid indikationer på våldsutsatthet. 

För: Personal inom hälso- och sjukvård och tandvård

Längd: cirka 2,5 studietimmar

Genomförs individuellt på dator, iPad eller telefon

Läs mer

När det inte räcker – om våldsutsatthet och beroende

När det inte räcker” är en webbaserad utbildning om beroende och våldsutsatthet. Utbildningen är till för dig som möter patienter och brukare som utsätts för våld och samtidigt lever med en beroendeproblematik. Syftet är att stärka kunskapen och kompetens för att ge rätt stöd, vård och bemötande till målgruppen. 

För: Personal inom vård och omsorg

Längd: Fyra moduler á 40 min

Genomförs individuellt på dator, iPad eller telefon och i grupp

Läs mer

Att samtala med medarbetare om våld

”Att samtala med medarbetare om våld” är en webbaserat grupputbildning för chefer om att fråga medarbetare om utsatthet för våld i nära relationer.  Genom ljudberättelser, fakta och reflektionsfrågor skapar utbildningen en grund för kollegiala samtal om hur man som chef ska agera vid indikationer på att en medarbetare utsätts för våld. Utbildningen är utformas för att genomföras i grupp. 

För: Chefer med personalansvar

Längd: Cirka 45 min

Genomförs i grupp på arbetsplatsen

Läs mer

Att samtala med barn och unga om våld

”Att samtala med barn och unga om våld” är en webbaserat grupputbildning för personer som möter barn och unga i åldrarna 0 till 26 år i sitt arbete. Genom ljudberättelser, fakta och reflektionsfrågor skapar utbildningen en grund för kollegiala samtal om hur man som professionell ska samtal med barn och unga vid indikationer på våld. Utbildningen är utformas för att genomföras i grupp under ett APT eller liknande. 

För: Personal som möter barn och unga

Längd: Cirka 45 min

Genomförs i grupp på arbetsplatsen

Läs mer

Anpassing och licensmodeller

Våra utbildningar är tillgängliga genom licensiering med olika prisnivåer baserade på din organisations storlek och graden av anpassning:

Bas-version

  • Utbildningen så som vi ursprungligen utformat den.
  • Utvecklad i samarbete med en kund och verkliga målgrupper
  • Testade och kvalitetssäkrade av ämnesexperter.

Lätt anpassning

  • Annpassning av färger, typsnitt och andra visuella element till din organisation.
  • Enklare grad av innehållsanpassning.
  • Lokala kontakter och resurser
  • Länkar till rutindokument, handlingsplaner och liknande

Fullständig anpassning

  • Annpassning av färger, typsnitt och andra visuella element till din organisation.
  • Nya illustrationer, video, ljud och interaktivt innehåll.
  • Produktion av ljudberätteseler och fallbeskrivningar.
  • Anpassningar och tillägg i innehållet

eller hör av dig på 08-400 504 42

Våra basversioner utvecklades tillsammans med våra kunder inom offentlig och civil sektor. Vår licensmodell gör det möjligt för många att få samma kvalitetssäkrade innehåll till en bråkdel av utvecklingskostnaden. Licensmodellen med tillhörande serviceavtal gör samtidigt att vi har möjlighet att hålla utbildningarna uppdaterade och aktuella. Detta är en del av vår ambition att använda resurser på ett effektivt sätt så att de kommer många till del.

VÅRA KUNDER SÄGER

“It was wonderful working with Amphi. Experienced educators and an afternoon packed with useful knowledge that we will use for years ahead!”

—Marie Ekman, Folke Bernardotte akademin

Vill du veta mer om våra webbutbildningar?
Prata med vår kollega Per:

Vill du veta mer om våra webbutbildningar?
Prata med vår kollega Per:

Per Ringqvist

+46 (0)70 877 86 53

per.ringqvist@amphi.se