Amphis webbutbildningar
Beroendeproblematik och våldsutsatthet
Kontakta oss om denna utbildning
eller hör av dig på info@amphi.se och 08-400 504 42
Beroendeproblematik och våldsutsatthet
För: Personal som möter barn och unga
Längd: 45–60 min
Genomförs individuellt
Målet är att webbutbildningar ska skapa en gemensam förståelse, kunskapsgrund och ett gemensamt språk för ditt arbete med våld, kopplat till barn och unga. Genom berättelser, fakta och reflektioner du få kunskap om hur du kan minska våld mot barn och unga.
Beskrivning
Innehåll
Priser och format
- En webbutbilding om våld mot barn och unga som ger alla i verksamheten en gemensam kunskapsbas.
- Upplevelsebaserat lärande med utgångspunkt i filmer och verksamhetsnära ljudberätteselser.
- Kunskap om våldets komplexitet med fokus på rätt bemötande och agerande vid indikationer på våld.
- Normkritiska och intersektionella perspektiv
- Tillgänglighetsanapssad
- Inledning och användarinstruktioner
- Förekomst av våldsutsatthet bland barn och unga
- Definitioner av våld och normalisering
- Att bemöta barn och unga som upplevt våld
- Att förebygga våld och våldpyramiden
- Normer, makt och våld
- Förvaltningsspecifkt avsnitt och orosanmälan
- Bemötande och microhandlingar
- Möjlighet till lista på lokala resurser
- Utvärderingsenkät
- Ni får del av webbutbildningen via en licens som tecknas på ett, tre eller fem år.
- Priset beräknas utifrån er organisations storlek.
- I priset ingår ett serviceavtal som garanterar att ni alltid har en uppdaterad och fungerande produkt.
- Webbutbildningen kan anpassas till er grafiska profil samt andra lokala förutsättningar. Kostnaden beräknas utifrån anpassningens omfattning.
- Webbutbildningen leveras som Html eller Scorm och kan publiceras på intranät eller i ert LMS-system.
eller hör av dig på 08-400 504 42
Utbildningen innehåller
Sju kapitel som inkluderar fakta, filmer, ljudberättelser, reflektionsfrågor och övningar. Ett inledande kapitel med instruktioner inför att genomföra utbildningen.
Två informationsfilmer; Definitioner av våld och vad ett gott bemötande innebär samt “Normboxen” om hur normer, makt och våld hänger ihop.
En förvaltningspecifik del där processen kring orosanmälningar specificeras, denna del kan anpassas efter lokala riktlinjer och dylikt.
Ljudberättelse: “Får jag visa dig en sak” om ett möte mellan ett barn och en bibliotekarie om hur bemötande får betydelse. På temat hederrelaterat våld och förtryck.
Filmklipp; “Omklädningsrummet” från Fotboll för alla, om våld och heteronormer samt “Jag sa att jag hade en mardröm”, om barn som bor på skyddat boende.
En lista med kontakter till lokala resurser och kompetenscenter. Denna del kan anpassas efter lokala förhållanden och konktaktuppgifter.
Vill ni ha en anpassad version av den här utbildningen?
Vill ni ha en kortare version, lägga till någon del eller byta ut någon av filmerna? Vi gör gärna anpassningar utifrån era förutsättningar och behov. Hör av dig till oss så diskuterar vi vad som kan göras, hur omfattande arbetet är och ni får en kostandsbild och tidsuppskattning.
Hur vi gjorde detta
Webbutbilningen är utformad i nära samarbete med målgruppen och andra sakkunniga. Ljudberättelserna som ingår är framtagan i en process där faktiska fallbeskrivningar har bearbetats till fiktiva berättesler. Dessa har sedan spelats in och bildsats. Tillhörande reflektionsfrågor syftar till att skapa en fördjupad förståelse för våldet kompexitet.
Komplext kunskapsinnehåll har förpackats som informationsfilmer med illustrationer animationer för att tillgängliga kunskapen. Allt material är tillgänglighetsanpassat, filmer och ljudberättelser är textade och hela webbutbildninge går att ta till sig med hjälp av skärmläsare.
Vi vill tacka
Uppdragsgivare: Utvecklingscentrum, Dubbel Utsatt och Bräcke Diakoni / Regi: Ylva Gustafsson och Anna-Carin Andersson / Finansiering: Arvsfonden.
“It was wonderful working with Amphi. Experienced educators and an afternoon packed with useful knowledge that we will use for years ahead!”
—Marie Ekman, Folke Bernardotte akademin
Våra webbutbildningar är alltid
Kvalitetssäkrade med sakkunniga och målgruppen
Vi arbetar med ditt team för att utveckla originalinnehåll av hög kvalitet som representerar din målgrupp med inkludering i åtanke. Vi stödjer dig med unik erfarenhet inom intersektionella perspektiv och social hållbarhet. Alla våra utbildningar är baserade på verkliga fall och har kvalitetscertifierats av experter inom ämnesområdet.
Förankrade i kunskap och verklighetsnära berättelser
Våra webbutbildningar använder kraften i berättelser för att stärka er komptens samtidigt som de tar hänsyn till olika sätt att lära. Vi arbetar med upplevelser för att skapa en koppling till det som lärs ut. Relaterbara berättelser skapar varaktiga minnen och inspirerar till förändring.
Väldesignade och tillgängliga
Vi lägger stor vikt vid hur våra utbildningar ser ut, känns och fungerar. Deltagarna klickar sig fram och upplever utbildningen i sin egen takt i en mycket interaktiv miljö. Du får fantastiska illustrationer och videoinnehåll, allt designat för att vara tillgängligt och engagerande.
Mer webbutbildningar
Vill du veta mer om våra webbutbildningar?
Prata med vår kollega Per:
Vill du veta mer om våra webbutbildningar?
Prata med vår kollega Per:
Per Ringqvist
+46 (0)70 877 86 53
per.ringqvist@amphi.se