Amphis webbutbildningar
Att samtala med barn och unga om våld
Kontakta oss för mer information och beställning
eller hör av dig på info@amphi.se och 08-400 504 42
Att samtala med barn och unga om våld
För: Personal som möter barn och unga
Längd: Cirka 45 min
Genomförs i grupp på arbetsplatsen
”Att samtala med barn och unga om våld” är en webbaserat grupputbildning för personer som möter barn och unga i åldrarna 0 till 26 år i sitt arbete. Genom ljudberättelser, fakta och reflektionsfrågor skapar utbildningen en grund för kollegiala samtal om hur man som professionell ska samtal med barn och unga vid indikationer på våld. Utbildningen är utformas för att genomföras i grupp under ett APT eller liknande.
Beskrivning
Innehåll
Licens och format Licens
- En webbutbildning om att samtala med barn och unga om våld som genomförs i arbetsgruppen.
- Åldersspecifika versioner med anpassat innehåll utifrån uppdrag och roller.
- Upplevelsebaserat lärande genom filmer och verksamhetsnära ljudberättelser.
- Övingar för reflektion med fokus på rätt bemötande och agerande vid indikationer på våld.
- Normkritiska och intersektionella perspektiv.
- Tillgänglighetsanpassad för att säkerställa bred åtkomst.
- Introduktionsfilm – Välkommen
- Fyra ljudberättelser med tillhörande reflektionsfrågor
- Kortfilm med tillhörande reflektionsfrågor
- Scenarioövning
- Informationsfilm – Bra sätt att prata med barn och unga om våld
- Utvärderingsenkät.
- Licens – Tillgänglig i ett, tre eller fem år.
- Pris – Baserat på organisationens storlek.
- Serviceavtal ingår – Säkerställer en uppdaterad och fungerande produkt.
- Anpassningsbar – Kan skräddarsys efter er grafiska profil och lokala behov (kostnad beroende på anpassningens omfattning)
- Leveransformat – HTML eller SCORM för enkel publicering.
eller hör av dig på 08-400 504 42
Utbildningen innehåller
Utbildningen kommer i sex olika variationer med samma typ av lärmål. Det innebär att den är anpassad för personal inom hela kommunen och dess olika förvaltningar.
Webbaserad grupputbildning i sex åldersversioner som inkluderar fakta, filmer, ljudberättelser, reflektionsfrågor och övningar.
Ljudberättelser: ”Fahria och Luka” en förskollärares berättelse. ”Salem och Omar” en fritidspedagogs berättelse. ”Josefin och Marco” en skolkurators berättelse. ”Jonas och Yosan” en arbetsmarknadscoachs berättelse.
Kortfilmen ”Afsoon” om indikationer på våld på ett LSS-boende
En informationsfilm om förhållningssätt och riktlinjer samt förfarandet vid orosanmälning och kränkningsanmälningar.
Vill ni ha en anpassad version av den här utbildningen?
Vill ni ha en kortare version, lägga till någon del eller byta ut någon av filmerna? Vi gör gärna anpassningar utifrån era förutsättningar och behov. Hör av dig till oss så diskuterar vi vad som kan göras, hur omfattande arbetet är och ni får en kostandsbild och tidsuppskattning.
Hur vi gjorde detta
Webbutbildningen har utvecklats i nära samarbete med både målgruppen och sakkunniga experter. Ljudberättelserna bygger på verkliga fallbeskrivningar som har omarbetats till fiktiva berättelser. Dessa har sedan spelats in och illustrerats. De tillhörande reflektionsfrågorna syftar till att ge en djupare förståelse av våldets komplexitet.
För att göra det omfattande kunskapsinnehållet mer tillgängligt har materialet presenterats genom informationsfilmer med illustrationer och animationer. Allt innehåll är anpassat för tillgänglighet – både filmer och ljudberättelser är textade, och hela webbutbildningen är kompatibel med skärmläsare.
Vi vill tacka
Uppdragsgivare: Botkyrka Kommun / Ljudproduktion: Ljudbang / Animation och illustration: Benedetta Crippa med förlagor från Soja
“It was wonderful working with Amphi. Experienced educators and an afternoon packed with useful knowledge that we will use for years ahead!”
—Marie Ekman, Folke Bernardotte akademin
Våra webbutbildningar är alltid

Kvalitetssäkrade med sakkunniga och målgruppen
Vi arbetar med ditt team för att utveckla originalinnehåll av hög kvalitet som representerar din målgrupp med inkludering i åtanke. Vi stödjer dig med unik erfarenhet inom intersektionella perspektiv och social hållbarhet. Alla våra utbildningar är baserade på verkliga fall och har kvalitetscertifierats av experter inom ämnesområdet.

Förankrade i kunskap och verklighetsnära berättelser
Våra webbutbildningar använder kraften i berättelser för att stärka er komptens samtidigt som de tar hänsyn till olika sätt att lära. Vi arbetar med upplevelser för att skapa en koppling till det som lärs ut. Relaterbara berättelser skapar varaktiga minnen och inspirerar till förändring.

Väldesignade och tillgängliga
Vi lägger stor vikt vid hur våra utbildningar ser ut, känns och fungerar. Deltagarna klickar sig fram och upplever utbildningen i sin egen takt i en mycket interaktiv miljö. Du får fantastiska illustrationer och videoinnehåll, allt designat för att vara tillgängligt och engagerande.
Mer webbutbildningar
Vill du veta mer om våra webbutbildningar?
Hör gärna av dig till oss!
Vill du veta mer om våra webbutbildningar?
Hör gärna av dig till oss!
Emma Lundqvist
+46 (0)70 990 36 92
emma.lundqvist@amphi.se