Amphis nyheter

”Nu kan jag konkretisera inkludering till praktiska verktyg”

maj 9, 2023

Den första kursomgången av Inkluderande ledarskap har nu gått av stapeln! Det blev två dagar fyllda med samtal och lärande, med fokus på hur inkludering görs i praktiken.

Deltagarna undersökte de normer som finns på deras arbetsplatser och reflekterade över hur de kan vara begränsande. Diskussionerna kretsade sedan runt vad de som ledare kan göra för att bredda normerna och inkludera fler. Genom samtalen fick många fick syn på hur de kan göra möten mer inkluderande och därmed också bli mer effektiva. Målet med inkluderande möten är att ta tillvara på teamets samtliga kompetenser och perspektiv och se till att mötets form inte hindrar någons deltagande.

Skapa psykologisk trygghet i teamen

Vi lyfte utmaningarna med att arbeta med den psykologiska tryggheten i teamen och hur det påverkar möjligheten till ett inkluderande. Deltagarna riktade blicken mot sig själva för att se vilka i deras team som gynnas mest av deras ledarskap. De jobbade sen med verktyg och frågor för att förstå hur de kan vara en bättre ledare, för alla i sitt team.

De teoretiska momenten blandade teori och fakta för att bättre förstå de utmaningar och behov som finns på arbetsplatser och i team. Deltagarna valde ut det område som var viktigast för dem och skapade sen en personlig aktivitetsplan med stöd av kursledarna.

Praktiska verktyg som kan användas direkt

I utvärderingen svarade alla deltagare att de skulle rekommendera andra att gå kursen, det blir vi så klart mycket glada och stolta över!

”Jag ser fram emot att redan nästa vecka lägga fram till min chef att vi ska jobba fram en plan för att öka den psykologiska tryggheten. Det känns viktigt att få resurser till det.”

”Jag fått kunskap om hur jag kan prata om de här frågorna på ett enklare sätt, så att fler förstår. Jag har också fått nya verktyg att använda som psykologisk trygghet.”

”Stort tack för en fantastiskt givande kurs!!”

Vi tackar också stort för den här gången och ser fram emot nästa kurstillfälle!

Vill du veta mer? 

Amphi erbjuder kompetenshöjande kunskap och praktiska verktyg för inkluderande ledarskap. Maila gärna en av våra sakkunniga inom området, johanna.valentin@amphi.se och denise.johnson@amphi.se  ✔

Vill du ha hjälp och ny kunskap?

Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta info@amphi.se

Läs mer

Forskningskonferens om hedersrelaterat våld och förtryck

Inspiration för kommunikatörer om maktmedveten kommunikation