Amphis nyheter

Intervju med Emma Snelder om kursen Leda arbete om våld

januari 16, 2023
"

I höstas gick  distanskursen Leda arbete om våld av stapeln. Emma Snelder var en av deltagarna, hon tycker att fler ska gå kursen för att bli stärkta i sin roll och kunna driva det strategiska arbetet kring våld i nära relationer framåt. Vi fick chansen att fråga henne om varför.

Hej Emma! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag är utvecklare på Kungsbacka kommun. Jag arbetar på en enhet som heter Social hållbarhet och utveckling, med uppdrag inom jämställdhetsfrågor bland annat. Jag är ansvarig för en övergripande handlingsplan för våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Fokus är förebyggande arbete så mitt uppdrag handlar om hur vi i kommunen kan arbeta så att våld i nära relation inte uppstår.

Vad fick du för stöd att utvecklas i din roll?

– Det var bra att kursen gav mig handfasta tips i hur jag ska komma vidare i min roll och verktyg kring hur man jobbar. Jag fick stöd av att få bolla med andra om vad som är viktigt för att kunna lyckas om man arbetar med uppdraget som samordnare. Det var också väldigt givande att de flesta som gick kursen hade lite olika roller, och att många var från socialtjänsten.

Vad tyckte du om kursen som helhet?

– Jag tyckte att det var en supersuperbra kurs och kursledare! Jag tyckte också att upplägget för kursen funkade bra.

Tycker du att fler borde gå kursen?

– Absolut! För att arbetet ska drivas framåt behöver fler bli stärkta i rollen som samordnare för våld i nära relationer.

Är du nyfiken på att gå kursen?
-> Här kan du läsa mer och anmäla intresse.

Vill du ha hjälp och ny kunskap?

Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta info@amphi.se

Läs mer

Boka Amphi Studio för din nästa produktion!

Webbkurs om upptäckt av våld belönas med Svenska Jämställdhetspriset